Top 9 najlepszych przepisów na zupę cebulową do wypróbowania

Cebula jest jednym z najczęściej używanych składników w kuchni. Istnieje wiele rodzajów cebuli, a najczęstsze z nich to szalotka, cebula dymka i czerwona cebula. Zupa cebulowa jest jedną z najbardziej kochanych potraw na świecie.

Myślę, że każdy lubi zupę cebulową, ale będzie to inne doświadczenie, gdy spróbujesz przygotować domową wersję tej popularnej zupy.

Nie zamierzam opowiadać Wam o powodach popularności zupy cebulowej, ponieważ jest to coś, co jest wspólne dla wszystkich.

Nie musisz mi mówić, że smak zupy cebulowej jest bardzo dobry i jest to doskonała zupa, którą można zaserwować swoim gościom. I jeżeli ty planujesz robić cebulowej polewce dla siebie, then ty musisz mieć spojrzenie przy listą top 9 best cebulowych polewek przepisy próbować.

W ten sposób, nie marnując żadnego więcej czas zaczynamy przygotowywać ten cudowną polewkę.

Najlepsze cebulowe zupy przepisy próbować:

9. Zesty pomidor i cebulowa zupa

Jest to niesamowity przepis, aby spróbować. To jest bardzo łatwe do zrobienia i wymaga tylko kilka składników. Więc, jest to idealny przepis dla zajętych ludzi.

Czas przygotowania: 20 min Czas gotowania: 40 min Czas całkowity: 1 godz.

Składniki:

2 ząbki czosnku, obrane i pokrojone w plasterki

1/4 szklanki oliwy z oliwek

1 duża cebula, posiekana

2 filiżanki przecieru pomidorowego

3 łyżki suszonego oregano

Sól i pieprz do smaku

1 (28 uncji) puszka pomidorów pokrojonych w kostkę

Metody:

Podgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Dodać czosnek i smażyć przez 1 do 2 minut. Dodaj cebulę i kontynuuj smażenie, aż cebula stanie się półprzezroczysta.

Dodać przecier pomidorowy i dobrze wymieszać. Dodać oregano, sól i pieprz do smaku.

Gotować przez 25 do 30 minut, aż zupa będzie ugotowana.

Zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

Podawać na gorąco.

8. Kremowa zupa z czerwonej cebuli

Następny przepis jest coś, co można przygotować w jiffy. Zupa cebulowa jest kremowa i pyszna i ma kopa smaku.

Czas przygotowania: 10 min Czas gotowania: 15 min Czas całkowity: 25 min

Składniki:

1 duża czerwona cebula, drobno posiekana

1 łyżka masła

1/4 szklanki gęstej śmietany

1 łyżka białego octu winnego

1/2 łyżeczki cayenne

Sól i pieprz do smaku

Sposób:

Podgrzej rondel na średnim ogniu. Podsmażaj cebulę na maśle, aż cebula zmięknie.

Dodać śmietanę i dobrze wymieszać.

Dodaj ocet, cayenne, sól i pieprz do smaku. Kontynuuj mieszanie, aż sos zgęstnieje.

Podawać na gorąco.

7. Zupa krem z grzybów

Jest to najlepsza zupa, aby spróbować, jeśli chcesz aromatyczną zupę. Jest to również bardzo łatwe do wykonania i może być przygotowany w jiffy.

Czas przygotowania: 20 min Czas gotowania: 25 min Czas całkowity: 45