5 Łatwe i pyszne przepisy na tajską zupę z dyni

Tajska zupa z dyni to słynna i pyszna zupa w Tajlandii. Ta zupa jest bardzo lekka i jest to jedna z najlepszych zup w Tajlandii. Ten przepis jest połączeniem tajskich i indyjskich przepisów. Tam są żadny pikantność lub zioła używać w ten przepis i ten polewka jest bardzo zdrowy dla ciebie.

Próbowałem i testowałem kilka popularnych tajskich przepisów na zupę z dyni i wybrałem ten, który jest zdrowy i pyszny. Dodałem również kilka podstawowych składników, aby ten przepis był jeszcze lepszy i bardziej pożywny.

Składniki:

– 1 mała dynia

– 1 marchewka

– 2 łodygi selera

– 1 cebula

– 2 do 3 pomidorów

– 1 czerwona papryka

– 4 filiżanki wywaru z kurczaka

– 2 ząbki czosnku

– 1 łyżka stołowa imbiru

– 1 zielone chili

– Sól i pieprz

– kolendra

– Sok z cytryny

– Olej sezamowy

– Biały ryż

Sposób przygotowania:

1. Pokrój warzywa na małe kawałki.

2. Rozgrzej olej i podsmaż cebulę i czosnek.

3. Dodaj imbir, pieprz i kolendrę.

4. Dodaj warzywa i gotuj przez 5 minut.

5. Dodaj pomidory i gotuj jeszcze przez 5 minut.

6. Dodaj bulion z kurczaka i gotuj przez kolejne 5 minut.

7. Dodaj sól i pieprz.

8. Dodaj sok z cytryny i gotuj przez kolejne 5 do 10 minut.

9. Podawaj z białym ryżem.

10. Można podawać ze smażonym tofu, chrupiącym makaronem i ryżem na parze.

Wnioski:

Jest to zdrowa i pyszna tajska zupa z dyni, która idealnie nadaje się na obiad. Zawarłem kilka podstawowych składników, aby uczynić ten przepis zdrowszym i smaczniejszym. Spróbuj tego przepisu i jestem pewna, że go pokochasz.

Jeżeli masz jakieś pytania, proszę skomentuj poniżej, a ja z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania.