Ciasto makowe na święta

Mak jest używany w wypiekach, aby stworzyć wspaniały smak i aromat. Jeśli jesteś osobą, która szuka słodkiego przysmaku w tym sezonie, możesz wypróbować ten przepis i uczynić go częścią swoich wakacyjnych przysmaków.

Składniki:

Masło (2 Tbsp)

Cukier (1/3 filiżanki)

Mak (1/2 filiżanki)

Sól (2 łyżeczki)

Ekstrakt waniliowy (1 łyżeczka)

Mąka (1/2 Cup)

Kremowy ser (8 uncji)

Jaja (4)

Melasa (1 Tbsp)

Mleko (1/4 filiżanki)

Masło orzechowe (2 łyżki)

Wskazówki:

1. Rozgrzej piekarnik do 350°F i natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.

2. Utrzeć masło z cukrem, aż będzie jasne i puszyste.

3. Dodaj sól, ekstrakt waniliowy i melasę.

4. Dobrze wymieszać jajka, mąkę i nasiona maku.

5. Dodaj masę jajeczną do kremowego masła.

6. Wlej ciasto do przygotowanego naczynia.

7. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut.

8. Pozwól ciastu ostygnąć w naczyniu, a następnie podawaj z masłem orzechowym.