Sezon na dynie zbliża się wielkimi krokami. Mam na myśli, że nadchodzi sezon jesienny. Teraz pewnie zastanawiasz się, jaki przepis będzie pasował na ten czas. Nie mówię o ciastach, ponieważ dynia jest warzywem, a nie deserem. Ale teraz podzielę się z Tobą kilkoma przepisami, które pomogą Ci cieszyć się dynią w całej jej okazałości.
Przede wszystkim porozmawiajmy o składnikach, których potrzebujemy do przepisów na ciasta z dyni. Przede wszystkim musimy przygotować dynię, a następnie zrobić ciasto, dodać żółtko i dobrze ubić.
Omówiliśmy już, że nie ma potrzeby pieczenia ciast w ciężkiej patelni. W rzeczywistości należy używać patelni nieprzywierających, a jeśli to możliwe, należy użyć patelni silikonowych.
Następnym krokiem jest wlanie ciasta na patelnię i trzeba piec przez 15 do 20 minut. Upewnij się, że nie otwierasz drzwi piekarnika na zbyt długo, a następnie sprawdź, czy ciasto jest gotowe. Jeśli widzisz, że ciasto jest jeszcze miękkie, to musisz je piec przez kolejne 5 do 7 minut.
Tutaj omówimy pięć prostych i szybkich przepisów na ciasto z dyni i kokosa, które będą idealne w tym sezonie.
Czekoladowe ciasto z dynią i kokosem
Składniki:
1/2 szklanki puree z dyni
1/4 szklanki cukru
1 łyżka kakao w proszku
1 jajko
1/4 łyżki sody oczyszczonej
1/4 szklanki oleju kokosowego
1/4 szklanki mleka kokosowego
1/2 szklanki mąki
1 łyżka ekstraktu z wanilii
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Nasmarować masłem naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.
W dużej misce ubić razem puree z dyni, cukier, kakao w proszku, jajko i sodę oczyszczoną. Dodać olej kokosowy, mleko kokosowe i mąkę i wymieszać, aż do połączenia.
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia i piec przez 25 do 30 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź przez co najmniej 10 minut.
Ciasto kokosowo-czekoladowe z dyni
Składniki:
2 filiżanki mąki uniwersalnej
1 1/2 łyżki sody oczyszczonej
1 łyżka soli
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/2 filiżanki skrobanki
1 filiżanka cukru
1 filiżanka brązowego cukru
3 jajka
2 filiżanki puree z dyni
1/2 szklanki mleka kokosowego
1/4 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
1 łyżka ekstraktu z wanilii
Instrukcje:
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. Nasmaruj masłem naczynie do pieczenia o wymiarach 9×9 cali.
Przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną i przyprawy.
W dużej misce, krem skrót, cukry i jajka, a następnie dodać puree z dyni, mleko kokosowe i ekstrakt waniliowy. Wymieszać z suchymi składnikami.
Wlać ciasto do przygotowanego naczynia. Piec przez 35 do 40 minut.
Czekoladowe ciasto z dyni i bananów
Składniki:
1/4 szklanki „shortening
1/2 szklanki cukru
1/4 szklanki brązowego cukru
1 jajko