Nigdy nie słyszałam o określeniu pierogi z fasolą i serem, dopóki nie natknęłam się w chińskiej restauracji na rynku. Kiedy spróbowałam tego dania po raz pierwszy, byłam pod wielkim wrażeniem, ponieważ potrawa smakowała naprawdę pysznie.
Większość pierogów, które próbowałam wcześniej, smakowała nijako, ale ten był inny. Byłem naprawdę zaskoczony, kiedy zdałem sobie sprawę, że pierożek został zrobiony z fasoli i sera.
Jestem pewna, że pierożek jest bardzo smaczny i bardzo chciałam go sama spróbować. Tak więc, oto dzielę się z wami najlepszym przepisem na pierogi.
Składniki:
Fasola (możesz użyć dowolnej fasoli, którą lubisz)
Ser (użyłam twarogu)
Mąka kukurydziana
Cukier
Proszek do pieczenia
Olej
Woda
Sól
Kroki:
1. Umyj fasolę i namocz ją przez noc.
2. Odsącz wodę, a fasolę umieść w blenderze i zmiksuj.
3. Weź czystą miskę i dodaj sól, cukier, proszek do pieczenia, mąkę kukurydzianą i zmiksuj.
4. Teraz dodaj ser i dobrze wymieszaj.
5. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj.
6. Weź łyżkę stołową mieszaniny i zrób małą kulkę.
7. Umieść ją w blaszce do pierogów i piecz przez 12 do 15 minut.
8. Podawać z musztardą.
Wnioski:
To są proste kroki, aby zrobić pierogi. Mam nadzieję, że spróbujesz tego również w domu.