Przepis na sałatkę z pieczoną dynią i rukolą

Czy wiesz, jakie są najsmaczniejsze i najłatwiejsze do przygotowania sałatki? Oczywiście, będziecie znali odpowiedź. Odpowiedzią jest sałatka z pieczonej dyni i rukoli.

Sałatka z pieczonej dyni i rukoli to niskokaloryczna sałatka, która pomoże Ci schudnąć. Rukola jest jednym z najpotężniejszych ziół, które mają wysoką zawartość witamin i pomagają poprawić trawienie.

Pieczona dynia ma wysoką zawartość błonnika i witaminy C. Dynia pomaga również w obniżeniu ciśnienia krwi i poziomu cholesterolu.

Dynia jest również znana z właściwości antyrakowych.

Jeśli chcesz schudnąć, to musisz jeść sałatki tak często, jak to możliwe. W tym przepisie dodaliśmy sałatkę z pieczonej dyni i rukoli, która pomoże Ci spalić kalorie i uzyskać najlepszy wynik.

Składniki

1 duża cebula

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

1 filiżanka ugotowanej dyni

Kilka gałązek rozmarynu

Sól i pieprz

4 filiżanki rukoli

Sok z cytryny

Jak przygotować:

Weź cebulę i posiekaj ją na małe kawałki.

Rozgrzej olej i smaż cebulę przez 3 do 4 minut.

Teraz dodaj dynię do patelni i smaż je razem przez 5 do 7 minut.

Gdy dynia będzie już prawie ugotowana, dodaj rozmaryn, sól i pieprz i dobrze wymieszaj.

Pozostaw mieszaninę na ogniu przez 2 do 3 minut.

Następnie dodaj rukolę i dobrze wymieszaj.

Pozostawić na ogniu przez kolejne 2 do 3 minut.

Zdejmij patelnię z ognia.

Dodaj sok z cytryny i podawaj.

Wnioski:

Wymieniliśmy wszystkie składniki w przepisie, ale to od Ciebie zależy, czy użyjesz ich zgodnie ze swoim smakiem. Możesz użyć dowolnych warzyw, które lubisz.