Najlepsze czekoladowe przepisy

Czekolada kojarzy się nie tylko z Bożym Narodzeniem i Halloween, ale jest również uważana za jeden z najsmaczniejszych przysmaków. Ze słodkim smakiem i miłym aromatem, jest to najlepszy deser, który nie tylko zaspokoi Twoje kubki smakowe, ale także pomoże Ci utrzymać formę.

Istnieją różne rodzaje czekolady, które można zrobić w domu. A jeśli szukasz najlepszych przepisów na czekoladę, które nie tylko sprawią, że twoje usta będą wodą, ale także sprawią, że pozostaniesz fit, to musisz spróbować tych przepisów na mini sernik.

Te przepisy są niezwykle łatwe do przygotowania i są one również odpowiednie dla wszystkich rodzajów okazji, takich jak urodziny, dzień walentynki, rocznice itp. Są to najlepsze czekoladowe przepisy, które sprawią, że pozostaniesz sprawny i zdrowy.

1. Chocolate Chip Cookies

Składniki:

1 filiżanka masła

4 jajka

2 szklanki mąki

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1/4 szklanki kakao w proszku

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

3 do 4 kropli czerwonego barwnika spożywczego

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 350°F.

Nasmaruj blachy ciasteczkami.

W misce utrzyj masło z cukrem do puszystości.

Dodawaj jajka po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.

W innej misce przesiej mąkę, sodę, kakao, sól i cynamon.

Dodawaj suche składniki do masy maślano-jajecznej na przemian, zaczynając i kończąc na suchych składnikach.

Wymieszaj z ekstraktem waniliowym.

Dodaj barwnik spożywczy i mieszaj aż do połączenia.

Posypać łyżką stołową na przygotowane blachy.

Piec przez około 12 minut. Niech ostygnie na patelni przez dwie minuty przed przeniesieniem do drucianych stojaków, aby ostygnąć całkowicie.

2. Sernik z ciemnej czekolady

Składniki:

2 filiżanki graham crackers

1 1/2 filiżanki ciemnej czekolady

3 uncje kremowego sera

3 łyżki cukru

1/2 łyżeczki soli

1 duże jajko

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 325°F.

Nasmaruj 9-calową formę do pieczenia.

Umieść krakersy grahamowe i czekoladę w misce nadającej się do mikrofalówki. Podgrzewać przez 30 sekund. Mieszaj i powtarzaj, aż czekolada będzie gładka.

Ubić kremowy ser, cukier i sól do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dodaj jajko.

Wlej masę do przygotowanych foremek.

Piec przez 35 minut.

Wyłącz piekarnik i otwórz drzwi na 15 minut.

Odstawić na 5 minut.

Zdejmij zewnętrzny pierścień z formy.

Całkowicie ostudzić.

3. Krówka czekoladowa

Składniki:

1 filiżanka ciężkiej bitej śmietany

3/4 szklanki niesolonego masła

3/4 filiżanki kakao w proszku

1/2 szklanki brązowego cukru

2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Przygotowanie:

Podgrzej śmietankę w rondlu na średnim ogniu.

Mieszaj z masłem aż do rozpuszczenia.

Przesiać kakao w proszku i mieszać do uzyskania gładkiej masy.

Dodaj cukier i mieszaj aż do rozpuszczenia.

Wyłączyć ogień i dodać wanilię.