Jalapenos to jedna z najpopularniejszych papryczek, ale często trudno z nią gotować. Głównym problemem jest to, że nasiona łatwo się przypalają, a także smak sosu nie jest dobry. Pojawia się więc pytanie, jak ugotować jalapenos bez przypalania nasion.
Cóż, mam skuteczny i łatwy sposób, aby je ugotować i będziesz zaskoczony. Powiem ci wskazówki i sztuczki, które sprawią, że twoje przepisy na jalapenos będą łatwym zadaniem.
Przygotuj sos jalapeno
Weź 1 szklankę wody i dodaj do niej trochę soli. Gotuj wodę przez 2 do 3 minut, a następnie wyłącz płomień. Kiedy woda będzie gorąca, odcedź ją i odłóż na bok. Teraz weź patelnię i umieść w niej trochę oleju. Kiedy będzie gorąca, włóż do niej jalapenos i smaż je przez 5 do 7 minut, a następnie wyjmij.
Weź robot kuchenny i dodaj do niego jalapenos, ziarna kukurydzy, czosnek, kolendrę, czerwoną cebulę i 1 szklankę wody. Teraz miksuj je przez 2 minuty, a następnie dodaj do nich trochę soli.
Na koniec przelej sos do naczynia do serwowania i ciesz się pysznym sosem jalapeno.
Wnioski:
Cóż, to były wskazówki i sztuczki, które wymieniłem dla ciebie, które sprawią, że twoje jalapenos będą łatwe. Jeżeli ty no lubisz jalapeno przepisy wtedy ty możesz próbować innych przepisy zbyt.