Jak zrobić domowy hummus bez chłodzenia

Jeśli słyszeliście o domowej roboty hummusie przepis to pewnie wiecie, że nie jest możliwe zrobienie go bez chłodzenia. Chociaż chłodzenie jest najlepszym sposobem na przechowywanie go, ale czasami nie jest możliwe, aby go kupić.

Domowy hummus to świetny sposób na zdrową przekąskę. Dlatego dziś dzielę się z Wami metodą na zrobienie domowego hummusu bez chłodzenia.

Składniki:

1 filiżanka ciecierzycy

1 filiżanka tahini

2 ząbki czosnku

½ szklanki oliwy z oliwek

4 do 6 łyżek soku z cytryny

Sól do smaku

¼ łyżeczki pieprzu cayenne

Instrukcje:

Włóż ciecierzycę do garnka i przykryj wodą. Trzymaj ją na średnim ogniu i gotuj, aż się ugotuje. Zdejmij ciecierzycę z ognia i odcedź wodę.

Przełóż ciecierzycę do blendera i dodaj resztę składników. Miksuj przez kilka sekund i podawaj.

Możesz cieszyć się nią z jakimś chlebem lub warzywami. Możesz też dodać ją do kanapek, sałatek lub wrapów.

Możesz również zrobić ją w domu i na pewno ją pokochasz.

Wnioski:

Jeśli masz zajęty harmonogram, to możesz go zrobić w domu, ponieważ nie wymaga on żadnego specjalnego sprzętu. Jest on wykonany z podstawowych składników, które można łatwo dostać w pobliskim sklepie. Możesz cieszyć się nim z jakimś chlebem lub warzywami.