Ciastka gryczane z orzechami

Dzisiejszy przepis to prosty, a zarazem pyszny przepis na placki gryczane z orzechami. Mąka gryczana nie zawiera glutenu, jest też bogata w błonnik i białko.

Składniki:

2 filiżanki mąki gryczanej

½ szklanki mąki ryżowej

½ szklanki mąki migdałowej

½ filiżanki mąki sezamowej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

¼ łyżeczki soli

1 filiżanka wrzącej wody

½ szklanki mleka

½ szklanki surowych nerkowców

1 jajko

Metoda:

Krok 1: Przesiej suche składniki do miski.

Krok 2: Dodaj wrzącą wodę, mleko i jajko.

Krok 3: Dobrze wymieszaj, aby wszystko odpowiednio połączyć.

Krok 4: Przełóż ciasto na nieprzywierającą patelnię.

Krok 5: Piecz je przez 15 do 20 minut.

Krok 6: Wyjmij go z piekarnika i pozwól mu całkowicie ostygnąć.

Krok 7: Połamać go na kawałki i podawać z filiżanką herbaty.

Wnioski:

Gryczane ciastka z orzechami są naprawdę pyszne i łatwe do wykonania. Mam nadzieję, że spodoba Ci się ten przepis, jeśli tak to proszę podziel się z nami swoją opinią.