Zdrowe i pyszne ciasto z rabarbarem i daktylami

Ciasto to najsmaczniejsze i najbardziej rozpływające się w ustach jedzenie. Jest to rzecz, która może uczynić każdą osobę szczęśliwą, ale rzecz w tym, że nie każdy ma czas, aby upiec ciasto dla swoich bliskich.

Tak więc, mam zamiar podzielić się kilkoma z najbardziej pysznych ciast, które można upiec w ciągu 15 minut. Dzięki nim Twoje kubki smakowe przeniosą się w inny świat.

1. Ciasto z rabarbarem i daktylami

Rabarbar możesz wykorzystać w różnych potrawach, ale rzecz w tym, że jest on również wykorzystywany jako podstawa ciasta.

Składniki:

2 filiżanki mąki

¼ filiżanki proszku do pieczenia

½ szklanki masła

½ szklanki cukru

2 jajka

1/3 szklanki soku pomarańczowego

1/3 szklanki mleka

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1 filiżanka rabarbaru

¼ filiżanki daktyli

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik na 350 stopni F. Nasmarować 10-calową okrągłą tortownicę.

W misce wymieszaj razem mąkę i proszek do pieczenia.

W dużej misce miksera, kremuj razem masło i cukier, aż stanie się jasne i puszyste. Dodaj jajka, jedno na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Dodaj wanilię i sok pomarańczowy.

Dodaj mieszankę mąki na przemian z mlekiem i ubijaj aż do połączenia. Dodaj rabarbar i daktyle.

Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec przez 25 do 30 minut, lub do momentu, gdy tester włożony do środka wyjdzie czysty.

Wyjąć z piekarnika i umieścić na stojaku do chłodzenia przez 15 minut.

Ostudzić całkowicie przed krojeniem.

Smacznego!

Wnioski:

Rabarbar i daktyle to połączenie, które z pewnością roztopi Twoje serce. Możesz zrobić to ciasto w ciągu 15 minut i cieszyć się nim z najbliższymi.

2. Jagodowo-truskawkowe crumble

Truskawki to jedne z najlepszych owoców, które można wykorzystać do różnych potraw. Bardzo lubię ten deser, ponieważ jest lekki i orzeźwiający.

Składniki:

¾ szklanki cukru

1/3 szklanki skrobi kukurydzianej

2 filiżanki borówek

¾ szklanki truskawek

1/3 szklanki masła

2 żółtka

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik na 375 stopni F.

Umieść naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali i wyłóż je papierem pergaminowym.

Wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i masło i odstaw na bok.

W małej misce połącz żółtka i truskawki i odstaw na bok.

W średnim rondlu podgrzej borówki i gotuj przez 2 minuty. Zdejmij z ognia i pozwól im ostygnąć.

Dodaj ostudzone borówki do mieszanki cukru i skrobi kukurydzianej i dobrze wymieszaj.

Wlać masę jagodową do naczynia do pieczenia i równomiernie rozprowadzić.

Piec przez 20 do 25 minut lub do czasu, aż będzie gotowy.

Pozostawić do ostygnięcia przez 10 minut.

W małej misce, ubij żółtka.

Rozprowadzić masę żółtkową na kruszonce z jagód i posypać