Papryka to jedna z popularnych przekąsek w Indiach, jest niezwykle smaczna i zdrowa. Jest wypełniona witaminami i minerałami, więc jest uważana za superżywność. Istnieje wiele rodzajów papryki, ale najczęściej spotykane to papryka dzwonkowa i papryka chile.
Bardzo łatwo jest zrobić te papryki nadziewane serem feta i szpinakiem. Będzie to świetny pomysł dla osób, które uwielbiają pikantne i ostre potrawy. Będzie smakować wybornie, więc nie będziecie mogli się powstrzymać przed jej zjedzeniem.
Składniki:
Papryka (dowolny rodzaj) – 1 szt.
Ser feta – 2 filiżanki
Szpinak – 1 filiżanka
Chleb – 1 kromka
Pokrojone pomidory – ½ szklanki
Sos chili – 1 łyżeczka
Sól – 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Pokrój paprykę na dwie równe części. Teraz weź jedną z połówek i usuń nasiona i błonę.
Teraz pokrój paprykę na cztery równe części. Teraz dodaj 1 filiżankę sera feta do każdego z kawałków papryki.
Weź miskę, dodaj ½ filiżanki liści szpinaku, pokrojone pomidory, sól i szczyptę sosu chili. Dobrze wymieszaj.
Rozgrzej patelnię i rozprowadź na niej odrobinę oleju. Dodaj kromki chleba i smaż do uzyskania złotego koloru.
Teraz umieść paprykę, ser feta i mieszankę szpinaku na środku usmażonego chleba.
Pokrój usmażony chleb na trójkąty i umieść je w środku piekarnika w temperaturze 350 stopni.
Miej oko na to i gotuj przez około 30 do 45 minut.
Wnioski:
Postępując zgodnie z powyższym przepisem, możesz przygotować pyszną i zdrową paprykę nadziewaną fetą i szpinakiem. Możesz również cieszyć się nią jako przekąską lub podawać ją członkom rodziny i przyjaciołom.