5 Przepisów na pyszne ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe stało się bardzo popularne w ostatnich czasach. Każdy kocha je i chce spróbować raz na jakiś czas. Jeśli jesteś kimś, kto kocha ciasto czekoladowe to tutaj zamierzam podzielić się z Tobą kilkoma pysznymi przepisami na ciasto czekoladowe.

Ciasto czekoladowe stało się bardzo znane w ostatnich czasach. Istnieje wiele rodzajów ciasta czekoladowego, ale tutaj zamierzam podzielić się z Tobą pięcioma różnymi rodzajami ciasta czekoladowego.

Ciasto z ciemnej czekolady

Pierwszy przepis na ciasto czekoladowe to ciemne ciasto czekoladowe, które jest najbardziej popularnym ciastem czekoladowym. Ma odpowiednią ilość słodyczy i czekoladowy smak. To ciasto jest bardzo wilgotne i ma idealną ilość słodyczy.

Składniki:

– 1/2 szklanki roztopionego masła

– 1/4 szklanki cukru kryształu

– 1/3 szklanki kakao w proszku

– 1 jajko

– 2 filiżanki mąki

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1 łyżeczka proszku do pieczenia

– 1/2 filiżanki posiekanych daktyli

– 1/2 szklanki mleka

– 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

– 1/4 szklanki gęstej śmietany

– 2 łyżki stołowe brązowego cukru

– 1/4 filiżanki posiekanych orzechów

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.

2. Włóż masło do miski i dodaj cukier granulowany oraz kakao w proszku. Dobrze ubij i dodaj jajko i ponownie ubij.

3. Przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. Dodaj je do ciasta i dobrze wymieszaj.

4. Dodaj mleko, ekstrakt waniliowy i brązowy cukier i dobrze wymieszaj.

5. Podziel ciasto na dwie miski i dodaj daktyle i posiekane orzechy w jednej misce, a mleko w drugiej. Dobrze wymieszać i przelać na patelnie.

6. Piecz je przez 30 do 35 minut. Ciasto jest gotowe, gdy wykałaczka wyjdzie czysta. Pozwól mu całkowicie ostygnąć przed zdjęciem ciasta z patelni.

7. Przykryj go kawałkiem papieru pergaminowego i talerzem i pozwól mu ostygnąć.

Ciasto czekoladowe z mlekiem

To kolejny rodzaj ciasta czekoladowego. Ma odpowiednią ilość słodyczy i doskonałą ilość mleka. Smakuje bardzo mniam i na pewno go pokochasz.

Składniki:

– 1/3 szklanki masła

– 1/4 filiżanki kakao w proszku

– 1/4 szklanki cukru

– 2 jajka

– 2 filiżanki mąki

– 1/2 szklanki mleka

– 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

– 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

1. Kremować masło i cukier przez 5 do 6 minut. Dodać jajka i dobrze ubić.

2. Przesiać mąkę, sodę oczyszczoną i sól i dodać do masy.

3. Dobrze wymieszać i dodać mleko i ponownie pokonać.

4. Wlać ciasto do patelni i piec przez 25 do 30 minut.

5. Przykryj kawałkiem papieru pergaminowego i talerzem i pozwól mu ostygnąć.

Ciasto czekoladowe z pecem