Opublikowano

Śniadanie w nowym Studiu Kulinarnym Browar Mieszczański

Studio Kulinarne Browar Mieszczański, należące do Piotra Kucharskiego i Tobiasza Hermana, świętowało ostatnio otwarcie swojej drugiej lokalizacji we wrocławskim Domarze. Z tej okazji w ubiegłą sobotę zorganizowane zostało śniadanie dla blogerów i dziennikarzy, w którym miałam przyjemność uczestniczyć. Cała zabawa polegała jednak na tym, że posiłek musieliśmy ugotować sobie sami… 😉

3

10

Podzieliliśmy się na 4 drużyny, z których każda zajęła się przygotowywaniem innej potrawy. Grupa Piotra Kucharskiego zaserwowała własnoręcznie pieczone bajgle z bobem, szparagami, chorizo i jajkiem sadzonym. Szef kuchni Brasserie Warszawska, Mateusz Wichrowski, specjalista od kuchni francuskiej, nadzorował przygotowywanie serowych sufletów z sosem śmietanowym. O słodki akcent zadbała Marlena Andrzejczak, której propozycją były ptysie z kremem pistacjowym, podane z konfiturą porzeczkową i świeżymi owocami. Moja drużyna, pod dowództwem Tobiasza, porwała się na krewetki z salsą pomidorową i szparagami podane z aromatycznym sosem.

Przez chwilę mogliśmy poczuć namiastkę atmosfery prawdziwej kuchni. Praca zespołowa, dbanie o stanowisko pracy i dokładnie przemyślany porządek w pozornym chaosie, a przy tym całe mnóstwo uśmiechu, spora dawka wiedzy i poznawanie zupełnie nowych smaków.

Pozwolę sobie tylko nadmienić, że wydaliśmy posiłek jako pierwsi, a ja w obieraniu krewetek osiągnęłam poziom mistrzowski! 😉

18

20

7

15

13

14

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *