Przepis na ciasto gryczane brownie

Kto nie kocha czekolady? To znaczy kto nie lubi ciastek? Założę się, że możesz mieć ten czekoladowy głód rano i nie wiesz co zjeść? Więc nie martw się, mam dla ciebie rozwiązanie. Możesz spróbować tego czekoladowego ciasta, a zakochasz się w nim.

Jeśli chcesz mieć to ciasto u siebie, to nie martw się przygotowałam ten przepis.

Składniki:

1/2 szklanki masła

2 łyżki kakao w proszku

3/4 szklanki cukru

1/2 szklanki mąki

2 jajka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej

1/4 łyżeczki soli

1 szklanka wody

1/2 filiżanki mąki gryczanej

1/2 filiżanki migdałów

Instrukcje:

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.

Nasmaruj patelnię masłem i odstaw na bok.

W dużej misce wymieszać masło i kakao w proszku, aż będzie kremowe.

Wymieszaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól i odstaw na bok.

Dodaj jajka do miski i dobrze ubij.

Wymieszaj wodę z mąką gryczaną i dodaj ją do mieszaniny jajek.

Na koniec wmieszaj do ciasta płatki migdałowe.

Wlej ciasto do przygotowanej patelni.

Piec ciasto przez 35 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie w pełni ugotowane.

Wyjmij ciasto z piekarnika i pozwól mu ostygnąć.

Pokrój ciasto i podawaj.

Wnioski:

To ciasto jest doskonałym ciastem śniadaniowym, ponieważ jest niskokaloryczne i bogate w białko. Możesz również spróbować go na kolację.

Jeśli masz ten czekoladowy głód rano, to jest to najlepsza opcja dla Ciebie.

Nie zapomnij podzielić się swoimi przemyśleniami w sekcji komentarzy poniżej.